Välkomna till Johan-Olovs födelsedag den 12 augusti!

musik o publikJohan Olov-dagen firas varje år i augusti, den lördag som ligger närmast den 12:e, som var författaren, Horndals-bon och smeden Johan Olovs födelsedag. I år stämmer det ovanligt bra eftersom den 12:e är en lördag. Det är 143 år sedan han föddes och 62 år sedan han dog.

IMG_1824

Linnea Nygren i föreställningen I ungdomens år

Han verk lever vidare och i sommar har det återigen gått att njuta av en  musikal i Horndals brukspark, baserad på en av hans hans noveller.

I år hette föreställningen Klaveret. Förra och förrförra året var det I ungdomens år.  Den som tagit initiativ till och skrivit musikalerna och som själv står på scen är Linnea Nygren.

Hon kommer att medverka vid årets Johan Olov-dag, med att berätta om sitt arbete med musikalerna och med att ge oss några smakprov från sångerna.

Vi börjar som vanligt klockan 13.00 och håller till vid Johan Olovs barndomshem, Tvåbo, Grönsinkavägen 21 i Horndal. Om det regnar är vi i stället i Modellboden, nere på Bruksparksområdet.

PROGRAM

– Britt-Marie Nord läser en novell av Johan Olov Johansson
– Linnéa Nygren berättar om musikalerna och spelar och sjunger
– Lars Jarnhammar presenterar sin nyutkomna bok om Johan Olov
– Årets Mästersmed utses

Husbandet ”Sås på slipsen” kommer att spela och i entrébiljetten (100 kronor) ingår också sme’mat med svagdricka, kaffe och kringlor.

Alla är hjärtligt välkomna!

Kom ihåg: 12 Augusti, 13.00, Grönsinkavägen 21, Horndal!

Det här inlägget postades i Johan-Olov-dagen. Bokmärk permalänken.