Johan-Olov-sällskapet – bli medlem!

Johan-Olov sällskapet bildades 1991 med syfte att:

 • Främja intresset för Johan-Olovs verk och person.
 • Vårda och vidmakthålla de minnen i författarens hembygd, som har anknytning till hans liv och författarskap.
 • Sällskapet skall årligen ordna en Johan-Olovdag
 • Sällskapet skall denna dag utdela en belöning – Mästersmeden – till den som gjort välförtjänta insatser för bevarandet av Johan-Olovs minne.
 • Tidskriften Slaggstänk skall utkomma 1-2 ggr per år

Sällskapets årsmöte brukar hållas i april, på bruksmässen i Horndals brukspark. Johan-Olovdagen är vanligtvis den lördag i augusti som ligger närmast Johan-Olovs födelsedag, den 12 augusti. Den brukar äga rum vid Johan-Olovs barndomshem, Tvåbo, i Horndal. Programmet består av uppläsning eller iscensättning av Johan-Olovs texter och musikunderhållning. Sme’mat serveras  och kaffe och kringlor.

Dessutom ordnas också ett höstmöte med program som anknyter till Johan-Olov eller lokalhistoria om hans bygd. Tidningen Slaggstänk ingår i medlemsavgiften.

Medlemsavgiften är 100 kronor för enskild medlem och 150 kronor för familj.

Du som vill bli medlem i sällskapet: Sätt in medlemsavgiften (100 eller 150 kronor) på Pg 45 29 40-0. Glöm inte att skriva ditt namn och din adress!

5 svar på Johan-Olov-sällskapet – bli medlem!

 1. Ann Palmqvist skriver:

  Hej
  Läste om den nya boken Änglaknäpp och den skulle vara en utmärkt present så jag undrar hur jag ska gå tillväga för att köpa den.
  MVH
  AnnP

 2. Gina Persson skriver:

  Hej
  Jag skulle vilja komma i kontakt med kassören i sällskapet – har en fundering på om en medlemsavgift är betald eller inte.
  Hälsningar
  Gina Persson
  IF Metall

 3. Lars Hjertner skriver:

  Hej!
  Kan tyvärr inte närvara vid årets Johan-Olov dag!
  Tänkte ändå passa på att få göra er uppmärksamma på att för Johan-Olov fans i Göteborgstrakten så finns möjlighet att se föreställningen ”Änglaknäpp” som lunchteater på Göteborgs Stadsteater i september (15-19/9, varje dag kl. 12.00)
  Bifogar länk för biljettbokning:

  http://www.stadsteatern.goteborg.se/pa-scen/20152016/dagens-lunchteater/dagens-lunchteater-hosten-2015/anglaknapp/

  Tipsa era vänner som bor långt från ”JohanOlov-land”!
  Hälsn. och Kramar!
  Lars Hjertner

 4. Mats Erikson skriver:

  Hej! Alla Johan-Olovs vänner är hjärtligt välkomna till årets Ivar Lo-dag, då fackföreningsrörelsens Ivar Lo-pris delas ut till författaren Vibeke Olsson. Tid: tisdagen den 23 februari kl 18.00 – ca 19.30. Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm. Efter prisutdelningen är ni också välkomna på ett mingel med dryck och tilltugg. OSA till mats.erikson@lo.se, tel 070-655 2546, den 19 februari. Välkomna!

 5. Jane lindgren skriver:

  Hej
  Min farbror var mycket intresserad av arbetarlitteratur och har lämnat efter sig många böcker. När jag nu rensat på vinden fann jag flera böcker av Johan Olov Johansson. Jag blev intresserad av namnet och fann att det fanns ett Johan Olov Johansson sällskap. Jag har fyra böcker som jag gärna vill över lämna till er om ni är intresserade. Jag såg att det inte är så lätta att få tag på numer.
  Böckerna är, Smeder på luffen, utgiven 1945, Kärnfolk, utgiven 1940 och Krutgubbar, utgiven 1938. Alla på Folket i bilds förlag. Milrök, utgiven 1951 på Koperativa förbundets förlag.
  Om någon är intresserad kontakta mig på min e-postadress jane@familjenlindgren.se

  Hälsningar
  Jane Lindgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *