Johan-Olovdagen 2013

Det brukar ju vara fint väder på Johan-Olov-dagen, men ibland blir det lite extra spännande. Som i år, när alla väderspåmän och -kvinnor var helt överens om att det skulle regna klockan två på lördagen. SMHI visade droppande moln, yr.no hade ett piskande regn och klart.se likaså. Regn på eftermiddagen, det var alla överens om. Då borde alltså arrangemanget flytta från Johan-Olovs barndomshem Tvåbo, där vi brukar hålla till utomhus på tunet till Modellboden i Bruksparken, där man kan vara inomhus.

Detta är inte publiken som anlänt i bilar till Tvåbo utan alla medverkande. Det är ju lite att fixa med, bord och stolar, underhållningen, sme’maten, kaffet kringlorna… Men var ett rutinerat gäng som ordnade den 22:a Johan-Olovdagen så det gick hur smidigt som helst.

joj-fix

”Jag tycker det ser ut att bli fint väder, jag” sa Johan-Olovsällskapets ordförande, Göte Norstedt ”det blir bra här vid Tvåbo”.joj 13

Så fick det bli och tur var det för det blev en strålande eftermiddag. Regnet kom först under natten.  Husbandet, med Päreric Norstedt, Sandra Persson och Ronnie Eriksson underhöll, Eva Lena Bard från Brattfors berättade om hon hur på långa omvägar hittat hem till ett hus i Brattfors, som hennes släkt en gång bott i. Och Bengt Söderqvist läste en novell av Johan-Olov, på bästa bergslagsmål. Sture Bylen dokumenterade dagen. Här kan de som missade den se glimtar från en trevlig eftermiddag.

Det här inlägget postades i Johan-Olov-dagen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Johan-Olovdagen 2013

  1. Pingback: Vem blir den lycklige? | Karin Englund

Kommentarer är stängda.