Årets mästersmed 2012

Årets mästersmed 2012. Päreric Norstedt med priset, en mästersmed i snidat trä.

Årets mästersmed 2012. Päreric Norstedt med priset, en mästersmed i snidat trä.

Så här skrev Avesta Tidning om årets mästersmed

Årets mästersmed smider planer

I lördags firades den årliga Johan-Olovdagen i Tvåbo utanför Horndal till fackföreningsmannen och författaren Johan-Olov Johanssons minne.

Årets Mästersmed Päreric Norstedt smider inte järn, men väl planer. Han är en man med stort engagemang och många järn i elden.

”För att han genom olika konstruktioner av medarbetare har fått det att låta bra och underhållande i alla år”. Så stod det i motiveringen och Päreric Norstedt tog emot statyetten med ett stort leende.

– Jag är verkligen rörd. Och jag ser att min far är det med. Det känns väldigt ärofyllt att få priset. Men vi är flera, jag har haft hjälp av många på vägen, sade han.
Johan-Olov Johansson skrev under sitt liv ett tjugotal novellsamlingar och lämnade även efter sig tre diktsamlingar. Jonas Bivelöv läste högt ur två av dem. Bland annat dikten Lovsång till snuset, som det skrattades gott åt.

Medan Husbandet, med Sandra Persson på sång, spelade, ringlade kön lång till serveringen av sill och potatis. Eftermiddagen rundades av med musik av Anders Lindberg, kaffe och kringlor. /Teresa Kristoffersson

Och här är några mingelbilder från Johan-Olovdagen den 11 augusti

Husbandet

 

Det här inlägget postades i Johan-Olov-dagen. Bokmärk permalänken.